vrijdag 23 oktober 2015

Oorzaken van haaruitval onder mannen

De precieze aandoening die resulteert in haaruitval kan niet worden bepaald, maar er zijn veel oorzaken voor dit probleem. Volgens onderzoeken zijn er vier factoren die ernstige haaruitval veroorzaken:

Genetische factoren:
In 2009 hebben wetenschappers bij Bonn en Düsseldorf Universiteiten een belangrijke genetische variatie ontdekt welke leidt tot haaruitval. De onderzoekers onderzochten meer dan 500.000 posities in het menselijk genoom, hieruit bleek dat er een bepaalde genetische variatie meer voorkomt in kale mannen dan in andere mannen. Deze doorbraak kan helpen met het verklaren van overeenkomsten in de schedel haargroei tussen vaders en zonen.

In 2005 werd vastgesteld dat een apart haaruitval gen, geërfd via de moederlijke lijn, resulteert in mannelijk haaruitval. Vaak imiteert het het haaruitval patroon van hun moeders vader.

Hormonale factoren:
Onevenwichtigheden in de mannelijke en vrouwelijke hormonen, die je lichaam natuurlijk produceert, kunnen ook een factor zijn. Eveneens kan een overactieve of een traag werkende schildklier ook leiden tot haaruitval. Het verhelpen van zulke onevenwichtigheden is een effectieve manier om haaruitval te behandelen.

Ouderdom:
Het verliezen vaan een deel van je haar is een volkomen normaal onderdeel van ouder worden. Dit is deel van het beeld van 'Androgene Alopecia', welke verantwoordelijk is voor ongeveer 95% van haaruitval. Het wordt gekenmerkt door een terugwijkende haarlijn met kaalheid op de bovenkant van het hoofd.

Stress:
Angst en andere vormen van stress kunnen belangrijke factoren zijn op het gebied van haaruitval. Zo kunnen bijvoorbeeld ziekte of grote operaties lieden tot een plotseling verlies van een grote hoeveelheid haar. Deze symptomen zijn normaal gesproken van tijdelijke aard en worden over het algemeen terug gedraaid nadat u lichaam zich weer in een fysiek gezonde staat bevindt.

Met onze haartransplantatie behandelingen kunt u gemakkelijk uw haarlijn verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten